Bredt film-utvalg på Internet

Tilgangen på filmer i Norge har økt betraktelig de siste årene. Et mindre tilbakeslag er det at Oslo-kinoene teppe-bomber smalere filmer med store Hollywood-filmer. For de som har bodd uti provinsen er forholdene i hovedstaden likevel en framgang. Flere filmklubber og Cinemateket utvider utvalget betraktelig. Spesial-butikker som selger DVD gjør bredden enda større.

Internet har også bidratt til å massere cineast-musklene mine. Foruten en lang rekke sider om alle genre man kan tenke seg – pluss litt til, er det nå mulig å nå nesten en hvilken som helst spesial-butikk verden over.

Nedlastbare filmer i Norge begrenser seg til de store Hollywood-suksessene. I Aftenposten i dag står det om et nytt tilbud Norgesfilm og Norsk Filminstitutt vil dra i gang. Her vil mer sær filmsmak kunne bli tilfredsstilt. I løpet av høsten planlegger firmaet å legge ut 50 norske spillefilmer, 50 dokumentarfilmer, 50 kortfilmer og 50 klassiske reklamefilmsnutter. Tilbudet vil være en betalingstjeneste. Siden er ikke oppe enda, men man planlegger å lansere 1. september.

Internet Movie Archieve‘ har lagt ut en lignende tjeneste gratis. Høydepunktet er den barnevennlige opplysningsfilmen om hvordan man kan beskytte seg mot atomkrig, ‘Duck and cover’.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: