Bollywood hyllest

Charles Taylor, fast filmanmelder i Salon, hadde en fantastisk treffsikker artikkel i Salon i dag hvor han geni-erklærer ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge’.

Under et opphold i USA snublet jeg over en kino i nabolaget som viste indiske filmer. Det førte til et kick på Bollywood, som blant annet ga seg utslag i systematisk kino-besøk under fjorårets festival på Soria Moria. ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge’ var en av filmene som gikk der og som vurderes kjøpt inn til DVD-hyllen min.

I artikkelen setter Charles Taylor ganske nøyaktig ord på hva som gjør Bollywood filmer så fasinerende for meg: ‘It offers the large, unsubtle, overwhelming satisfaction of the best popular entertainment. It’s a flawed, contradictory movie — aggressive and tender, stiff and graceful, clichéd and fresh, sophisticated and naive, traditional and modern.’ Dette er først og fremst en beskrivelse av dette spesifikke verket, men kan også passe for de mest vellykkede øyeblikkene i andre filmer i samme genre.

Denne helgen går forresten ‘Lakshya‘ på Soria Moria. I Oslo vises det Bollywood filmer på denne kinoen ca 1 gang i måneden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: