Ukens amerikanske filmnyheter

Stephen Spielberg og Tom Hanks i en film om en mann som strander på en flyplass, høres ikke så lovende ut. På den andre siden, jeg unngikk ‘Catch me if you can’ aktivt mens den gikk på kino. Etter å ha bli shanghaiet til å se den på DVD er det bare å innrømme at den er bra.

Terminal‘ virker litt for ufarlig til å bli noe mer enn en koselig komedie. «[… B]land and semidelusional Hollywood sentimentality, that’s a comforting constant», er David Edelsteins kommentar til filmen i Slate. Her står jeg nok over til den kommer på leie-DVD. Norsk premiere 3. september.

Dumme filmer er ofte å foretrekke fremfor de koselige. ‘Dodgeball: A true underdog story‘ ser ut til å være en morsom og dum bagatell. Ben Stiller spiller hovedrollen. Konseptet gir meg assosiasjoner til hans tidligere ironiske blikk på modell-bransjen, ‘Zoolander‘. Der var han riktignok også involvert som manus-forfatter og regissør, men ‘Dodgeball’ virker som en Ben Stiller-film.

En morsom trailer gjør at jeg vurderer å se filmen på kino. Filmen kan bli en positiv overraskelse blant sommerfilmene. Stephanie Zacharek i Salon sier i ingressen til omtalen av filmen at «it’s dumb as a hard rubber ball, but this Ben Stiller comedy about the sport that traumatized us all is strangely exhilarating». Norsk premiere 19. november.

Og hva er dodgeball? Den edle kunst som på norsk heter kanonball…

Det engelske gangster-dramaet ‘I’ll sleep when I’m dead’ kom ut i fjor og har ikke berammet noen norsk premiere. Likevel høres dette ut som en svært interessant film, særlig hvis man har sympati for genren. A. O. Scott i New York Times forteller i sin kritikk av filmen at «at the screening I attended, it took four professional critics about 20 minutes of debate to arrive at a plausible (and not necessarily correct) interpretation of the last half-dozen shots». Det gjør meg nysjerrig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: