Sidrompa norsk musikk-bransje

Norske forhandlere og plateselskaper har ingen hast med å introdusere betalingstjenester for nedlasting av musikk. Apple har denne uken lansert ITunes i Storbritannia. Meldingene er noe uklare om Norge kan forvente å få lov til kjøpe musikk på Internet når tjenesten blir lansert i EU 1. oktober.

ITunes har klart å drive utviklingen til tross for motvillige plateselskaper. Musikkbransjen har vært så sendrektige til å etablere betalingstjenester for musikk at Apple nå har tatt initiativet fra musikkbransjen som burde lede an.

I Dagens Næringsliv i går kommer administrerende direktør i Platekompaniet, Rolf Kristian Presthus, med en uttalelse som gjør at jeg ikke tror mine egne øyne: «Nedlasting er fortsatt nytt». Faktum er at de som er mest interessert i musikk i dag bruker temmelig stor del av tiden på å høre på nedlastede eller rippa filer, enten det er på datamaskin eller MP3-spiller. Det er ikke lenge til vi har en generasjon som har vokst opp med nedlasting og vil se på CD som noe eksotisk.

Mange norske plateselskaper i samme artikkel ser ikke ut til å ha noe hastverk. Hva dette har å si for utvalget på ITunes under en eventuell lansering i oktober skal det bli spennende å se. Jeg håper ikke norsk musikk vil lide for bransjens sendrektighet.

I mellomtiden er det mulig å bruke musikkonline.no til å kjøpe musikk fra de mindre plateselskapene i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: