Beskytt oss fra beskyttelsen

Kampen mellom de som lager teknologi (datamaskiner, opptakere) og innhold (film, musikk) raser for fullt. I en artikkel på News.com får vi en oppdatering på denne konflikten i Washington DC. Helt konkret planlegger en allianse av store teknologi-bedrifter å komme med et utspill neste uke for å løse striden om et nytt lov-forslag som kan omfatte å legge kopi-beskyttelse inn i teknologien.

Et interessant forslag fra en Kongress-representant som jobber med teknologi-bedriftene er at alle CDer som er kopi-beskyttet må klart merkes som dette. I dag kan du risikerer å kjøpe musikk du ikke får spilt på PC eller lastet inn på MP3-spillere på grunn av kopi-beskyttelse. For meg som kun hører musikk på IPod blir det en sterk motivasjon til å satse på ulovlig nedlasting.

Denne typen krav til merking burde man også ha i Norge. Kanskje en sak noen burde ta opp med forbrukerrådet?

1 kommentar »

 1. Anonymous said

  Så vidt jeg vet blir all musikk som selges i dag med kopisperre merket med dette.

  I et tilfelle (Robbie Williams nyeste CD Escapology) var CD’en i tillegg forseglet med en beskjed om at dersom du var i tvil om du kunne benytte CD’en på ditt utstyr, måtte den returneres før forseglingen ble brutt.

  En annen variant som jeg har sett på flere nye CD’er (One by One av Foo Fighters og nyeste CD’en til Dido, for eksempel) kom med PC systemkrav trykket bak på coveret.

  Personlig må jeg inntil videre si at jeg ikke kjøper musikk som er kopisperret ettersom jeg aldri hører på original-CD’en, men kun bruker iPod og Mp3 på PC. Sånn sett skader kopibeskyttelsen musikksalget, istedet for å fremme det. Og jeg vet også at det er flere enn meg som tenker på samme måte.

  Musikkbransjen trenger å våkne opp og skjønne at i dagens teknologiske samfunn, nytter det ikke å late som internett ikke er der. Musikkbransjen har absolutt mest å tjene på å forsøke å utnytte internett og de mulighetene som ligger der, fremfor å forsøke å kontrollere og undertrykke mulighetene.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: