Helgens amerikanske ikke-premiere

Opprinnelig var det meningen at ‘Sky Captain and the world of tomorrow‘ skulle hatt premiere denne helgen. Filmen har ingen scener eller landskaper fra virkeligheten, alt er data-animert, med virkelige skuespillere lagt oppå. Filmselskapet følte at den trengte mer arbeid, så nå har den først premiere 17. september i USA.

På bakgrunn av trailer ser det ut til å bli en stilisert og ambisiøs pulp-film med eventyr i beste Inidiana Jones-stil. God skrapunderholdning fra 30-tallet, for eksempel klassisk Supermann, er modellen.

Det finnes eksempler på filmer som går seg fullstendig vill i design og nostalgi. Skal vi tro Ain’t It Cool News utsendte prøvevisningsspioner, så har filmen handling, karakterer og action som vil gjøre den svært severdig.

Jude Law og Gwyneth Paltrow spiller hovedrollene som henholdsvis våghals og nysjerrig reporter. Mest oppsiktsvekkende på rollelisten er imidlertid den forlengst avdøde Laurence Olivier. Her har vi det første eksempelet på en samplet, digital skuespiller. Muligheten har vært hypet lenge, men ‘Sky Captain and the world of tomorrow’ ser ut til å bli første filmen som har sjansen til å lykkes.

Filmen er en gave til film-nerds. I hvilken grad andre tar i mot med åpne armer gjenstår å se.

Tillegg 28/7:

Guardian har en artikkel om Sir Laurence Olivier post-mortem rolle i ‘Sky Captain and the world of tomorrow’.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: