Mot både Fedon og helsemyndighetene

Synspunkter som går på tvers av vedtatte sannheter er nødvendig motgift i en konsesus-kultur som får selv de mest hardnakkede til å stivne.

Paul Campos mener i et intervju i Salon at skadevirkningene av overvekt er langt mindre enn det som påstås. Forskning viser i følge han at med moderat aktivitet er ikke de kiloene ekstra som de fleste har noe problem. Vi hører stadig at vi har en overvektsepidemi, samtidig som antallet hjerteproblemer og kreft-tilfeller går ned. Så hvor er den såkalte sammenhengen?

Helsemyndigheter i USA anslo tidligere i år at 400.000 døde på grunn av overvekt hvert år. Når Paul Campos spør en forsker om å kommentere tallet, fikk han følgende kommentar: «I think it’s pretty accurate with a margin of error plus or minus 400,000 deaths a year.»

Paul Campos legger skylden for hysteriet på et ‘anorektisk’ media-korps som blåser dette opp. I Norge er i tillegg oppslagene temmelig schizofrene. Den ene dagen okker man seg over overvekt og tjukke unger, den neste om anorektikere og skjønnhetshysteriet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: