Bollywood Spiderman

Forventningene mine til Spiderman begynner å bygge seg opp. Med USA-premiere og første visning i Norge i går har også de første kritikkene kommet. De fleste er overstrømmende positive, og selv de negative får filmen til å høres bra ut.

Samtidig kom det en litt kuriøs pressemelding fra Marvel: Det skal nå lages en indisk utgave av tegneserien om superhelten i en indisk setting. ‘Spider-Man India interweaves the local customs, culture and mystery of modern India, with an eye to making Spider-Man’s mythology more relevant to this particular audience,’ får vi høre. Tegningene publisert på samme sidene setter absolutt fantasien i sving.

I dagens globale kultur er det spennende å se hvordan populærkultur utvikler seg når den beveger seg over landegrensene. Når vi om noen dager ser Spiderman på kino kan vi jo tenke på muligheten av å få se Peter Parker, MJ, Doc Ock og J Jonah Jameson svinge seg til smektende Bollywood-rytmer en gang i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: