Saddam og co på tiltalebenken

Utenriksnyheter er ofte en uendelig resirkulering av meldinger fra nyhetsbyråer og noen få originale rapporter fra journalister som var tilstede.

Saddams første møte med det irakiske rettsvesen er kjent gjennom norske medier. Likevel er det verdt å få med seg artikkelen til John F. Burns i New York Times fordi han var tilstede i rettsalen. Det gjør artikkelen mer levende. Dessuten forteller artikkelen om hvordan de andre fangene som ble fremstilt samtidig med Saddam reagerte.

Nyheter om hva som skjer i Irak er tydeligvis ikke tilgjengelig for fangene. Abid Hamid Mahmud al-Tikriti, Saddams livvakt og sekretær, visste akkurat hvem han ville bruke som forsvarsadvokat. Overraskelsen var derfor stor når han oppdaget at mannen nettopp var utnevnt til justisminister og dermed sto på bak tiltalen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: