Butikken som brenner CDer

Digitale filer og billig utstyr for CD-brenning betyr mer enn pirat-kopiering. Det kan også gi mulighet til å selge musikk til nye grupper. Ta en titt innom en hvilken som helst plate-butikk. Hvilke aldersgruppe du møter der er temmelig begrenset. MP3-nedlasting og fildeling krever en teknologisk kompetanse som langt fra alle som er interessert i musikk har.

I siste nummer av Fast Company står det en artikkel om en ny kjede i USA, Hear Music Coffeeshop, som satser på kaffe og CD-brenning. Alt er fullt lovlig og så enkelt at hvem som helst kan klare det.

Hear Music legger stor vekt på opplevelsen. Starbucks står bak konseptet, så god (eller ihvertfall trendy) kaffe er viktig. Videre kan man sette seg ned i en lyttstasjon for å lete seg gjennom 150.000 sanger. Et enkelt brukergrensesnitt for å finne frem inkluderer også tips om hvilke andre artister som kan være interessant på bakgrunn av dine valg. Til slutt kan de sangene du ønsker å ta med deg brennes på en CD for 1 dollar stykke med selvvalgt CD-cover.

MP3 og IPod er akkurat så fantastisk som Andrew Leonard påstår i Salon-artikkelen om den digitale renessansen for musikk. For 10 år siden brukte jeg enorme summer på musikk, men de siste årene har det blitt stadig mindre innkjøp. Etter å ha fått IPod og bredbånd hjemme har jeg igjen begynt å bruke penger på musikk. Enda mer hadde det blitt med tilgang til bedre tjenester for å kjøpe filer på nettet.

På hardware-fronten finnes det et stort utvalg MP3-spillere. Nå ønsker også Sony å ta en større del av markedet. De kommer snart med en spiller som vil ha plass til mer musikk på grunn av bedre fil-komprimering og lenger batteri-tid. I tillegg har de jobbet med å gjøre spilleren mer støtsikker. Spørsmålet blir prisen og brukergrensesnittet. Særlig på det siste området er IPod uovertruffen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: