Dristig og opplagt visepresidentkandidat

Friskusen John Edwards er utpekt av presidentkandidat John Kerry som makker for valgkampen. Dette var et opplagt valg fordi personligheten til de to kandidatene utfyller hverandre. Med sørstatsbakgrunn vil John Edwards kunne bidra i et område hvor John Kerry er svak.

Dette er også et dristig valg. Med sin karismatiske og unge stil er det fare for at visepresidentkandidaten avleder oppmerksomhet fra John Kerry. Å bli overskygget av en støttespiller er aldri gøy.

For en førstegangssenator fra North Carolina er det godt gjort å først være et seriøst alternativ i primærvalgene, og deretter få muligheten til å delta som utfordrende visepresident. I 2002 bodde jeg et år i denne staten. John Edwards var ofte i de lokale mediene, selvom populariteten hans var høyst variabel på hjemmefronten. En høy profil i nasjonal politikk og uttalt ønske om å bli president, gjorde han ikke mer populær i hjemstaten.

Allerede på dette tidspunktet fikk han flere nasjonale media-omtaler som demokratenes store håp, blant annet av min favoritt Christoffer Hitchens i Vanity Fair. Utover i 2003 overtok imidlertid Howard Dean denne rollen. Etter Dean-kampanjens sammenbrudd, er søkelyset igjen over på John Edwards. Som en forholdsvis ung visepresidentkandidat har han fått en posisjon som vil gjøre det mulig å markere seg i år fremover.

Selv synes jeg John Edwards bærer preg av sin bakgrunn som høyt profilert skrankeadvokat med erstatningssaker mot forsikringsselskaper som spesialitet. Han har en tendens til å være utspekulert glatt i retorikk og stil. Det kan være en fordel når demokratene skal prøve å vinne mot Bush utspekulerte lag.

Tillegg 30/07:

Washington Post har en artikkel om John Edward frem til han begynte med politikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: