Den ultimate kult-filmen

At Donnie Darko settes opp på kino i Norge er en gledelig overaskelse. Etter å ha blitt glemt av film-importørene når den kom ut i 2001 og vært utilgjengelig på norsk kjøpe-DVD, sørger Arthaus for blir den satt opp på Oslo-kinoene i helgen.

Kritikkene jeg har lest i Aftenposten , Dagsavisen og Dagbladet har vært forsiktig positive. Selv er jeg absolutt fanatisk når det gjelder Donnie Darko. Alle mine venner som viser litt film-interesse blir anbefalt filmen. Mixen av grøsser, high school-film, samfunnskritisk komedie og 80-tallsnostalgi er temmelig uvant. For meg sitter blandingen av genre som et skudd.

Rapportene om fans i USA som ser den flere ganger i uken virker litt ekstreme, men filmen er vel verdt et gjensyn. Muligheten til å se den på kino lar jeg ikke gå fra meg.

Regissøren Ned Kelly er i ferd med å lansere en utvidet versjon i USA. Neste prosjekt skal vissnok være ‘The gift’, en film i genren ‘dark fantasy’. Samarbeidspartneren er Eli Roth, en annen ung, lovende regissør som ikke er redd for B-filmer. Han har markert seg med ‘Cabin Fever’, en klassisk grøsser i stil med ‘Evil dead’.

Tillegg 21.07.

New York Times hadde en artikkel i helgen om Donnie Darko i forbindelse med den utvidede utgaven.

Tillegg 23.07.

Fortsatt forvirret etter å ha sett filmen? Salon disker opp med den ultimate guiden som prøver å besvare alle spørsmål du måtte sitte igjen med.

Tillegg 13.09.

Ain’t It Cool News har et lengre intervju med regissør Richard Kelly om Donnie Darko, den utvidete utgavenog fremtidige prosjekter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: