California-karamell

De store amerikanske TV-seriene er ikke så store lenger. Den klassiske kanalen med reklame-pauser avbrutt av komedier og drama-serier trekker ikke lenger det store publikummet i USA. Programmer som i år regnes som suksesser ville for få år siden blitt regnet som fyllstoff i TV-ruten.

I fjor var det nesten ingen av de store kanalene som klarte å etablere en ny serie. Unntaket er OC, en ungdomssåpe fra Orange County i California.

Ungdomsforbryteren Ryan får hjelp av den offentlige forsvarsadvokaten Sandy Cohen. Det ender opp med at tølpern blir adoptert inn i advokatens velstående familie. Her treffer han sin nye bror, Seth. Han er klassisk nerd, men har en kvikk kommentar til det meste som skjer. Viktigere for dramatikken i serien er det at Ryan forelsker seg i nabojenta Clarissa.

Produsenten McGee har tidligere vist sikker stilsans som regissør av filmene om ‘Charlies Angels’ og produsent for TV-serien ‘Fastlane’ som går på TVN. OC er først og fremst en stemning. Alt er passe vakkert, konfliktfylt og forutsigbart. For eksempel så er det i hver episode en fest hvor noen gjør skandale ved å slåss.

Skuespillerne gjør serien. Benjamin McKenzie som Ryan ser ut som en ung Russel Crowe lookalike. Han vil nok havne på mange ungpikerom også i Norge. Det er godt å ha en hovedperson i en ungdomssåpe som ikke skravler selvbevisst i et kjør, sånn som Dawson.

Forholdet mellom Seth og hans flamme Summer minner meg om (for Buffy-kjennere) Xander og Cordelia i deres velmaktsdager i sesong 2 og 3: Konstante krangler med utsøkte fornærmelser

Kopiene som vil surfe på suksessen har kommet allerede. Å finne alkymien i en serie som denne er imidlertid vanskeligere enn en skulle tro, som Belinda Acosta skriver i en artikkel fra Austin Chronicle.

OC er avslappende TV-konfekt som jeg anbefaler med sterke forbehold. Om serien klarer å holde på interessen når alle har vært kjærester med alle er høyst tvilsomt.

Serien går søndager 1905 på TV3.

Tillegg 06.09.2004:

Nerve har et intervju med mannen bak OC, Josh Scwartz.

Tillegg 21.11.2004:

Sjekk artikkelen jeg skrev i forbindelse med sesongavslutningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: