Ukens amerikanske filmpremierer

La oss først få ukens skuffelse av veien, ‘King Arthur‘. Traileren, som også har blitt vist flittig på Oslo-kinoene, ga meg bange anelser. Den var en rekke med Jerry Bruckheimer action-rykninger. Kritikkene går stort sett i samme stil som David Edelstein i Slate: «King Arthur is profoundly stupid and inept». Jeg står over den norske premieren 23. juli.

Denne månedens dumme og morsomme film er ‘Anchorman‘. Will Ferrel spiller en nyhetsoppleser på 70-tallet som har Austin Powers-tendenser i sin omgang med damer. Så her blir det polyester og store barter i massevis, kombinert med vitser som ikke nødvendigvis krever universitetsutdannelse. Hovedrolleinnehaveren er nærmeste ukjent i Norge. I USA regnes han som bankers i komedier. Dette blir neppe Will Ferrels norske gjennombrudd, da det ikke har vært mulig å finne en norsk premiere dato.

Ukens overraskelse er en dokumentar, ‘Metallica: Some kind of monster‘. En film av denne typen har fått et par hindre å overvinne: Den ultimate mockumentary ‘Spinal Tap’ og Ozzy Osbournes reality-såpe på MTV. Med terapi-sesjoner og mye konflikter virker det som om filmen nærmer seg det pinlige, men ser ut til å heve seg over det parodiske.

Kritikerne i USA er stort sett begeistret. Andrew O’Hehir i Salon skriver: «Ultimately this film has more to say to nonfans than to those with a preexisting passionate relationship to Metallica and its members.»

I et temmelig… uredigert… intervju på Ain’t it cool news kommenterer filmskaperne Michael Moore’s filmer og ‘Supersize me’ (som kommer på kino i Norge neste uke) slik: «With all due respect to the forementioned films, there was a preconceived agenda. And with us, we purposely do not have any kind of preconceived agenda.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: