Bush-administrasjonen like skyldig som CIA

Mange reagerte med undring når en senat-rapport i forrige uke frikjente Bush-administrasjonen fra å presse CIA til å produsere den etterretningen regjeringen ønsket. Flere reportasjer, blant annet i US News & World Report, tyder på at konklusjonen i rapporten kun er et skjørt kompromiss som fort ryker. Mer møkk vil komme frem, senest etter høstens valg, muligens før.

Den engelske avisen The Telegraph beskriver i en artikkel søndag hvordan Douglas Feith, en regjeringsoppnevnt leder i Pentagon, brukte temmelig hardhendte metoder for å påvirke etterretningen i oppkjøringen til Irak-krigen. Opplysningene er kjent fra før gjennom en lengre artikkel i Salon. Karen Kwiatkowski beskriver her fra innsiden hvordan Pentagon manipulerte etterretning fra Irak.

Selvom presset og manipulasjonen ikke kan spores direkte tilbake til Bush, så tyder mye på at visepresident Cheney har vært innblandet. At begge to fremdeles utbasunerer påstander om linken mellom Al-Quaida og Irak, noe som er ettertrykkelig tilbakevist av 9/11-kommisjonen, gjør ikke mistanken om forsøk på innblanding i CIAs vurderinger mindre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: