Levende døde i full fart

Ny-innspillinger av grøssere har vært den reneste lik-plyndringen de siste årene. Klassiske filmer med en snikende følelse av uhygge har blitt til blankpolerte spøkelseshus. En ny utgave av zombie-klassikeren ‘Dawn of the dead‘ kunne fort utviklet seg til en sørgerlig affære.

Levende døde har dukket opp i filmer flere ganger de siste årene. Dataspill-filmen ‘Resident evil’ var ikke noen højdare, men den gikk bra nok til at det blir laget en oppfølger. ‘28 days later‘ er derimot vel verdt å se. Regissøren Danny Boyle har tidligere stått for filmer som ‘Trainspotting’ og ‘Shallow grave’ og forfatteren Alex Garland har skrevet ‘The beach’. Særlig åpningsscenene fra et øde London før vi helt skjønner hva som har skjedd er svært stemningsfulle.

Den nye ‘Dawn of the dead’ er også en solid zombie-film. Som i ’28 days later’ er den søvnaktige skyflingen borte. Disse levende døde løper som et uvær om de må. På en måte gjør de dem mindre skumle, men mer farlige for våre helter som barrikaderer seg i et kjøpesenter. Her er det gørr, grøss og action i massevis.

Viktigst i en B-film er imidlertid bra og engasjerende personer vi bryr oss om etterhvert som de blir drept en etter en. En ganske stor gjeng med halv-kjente, men solide, skuspillere tegner karakterene med bred pensel. Sarah Polley som spiller noe i nærheten av hovedrollen har vært en av mine favoritter siden jeg så henne i Atom Egoyans filmer ‘Exotica’ og ‘Den søte ettertid’.

Fans av zombie-filmer vil ikke bli skuffet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: