Mail-panikk

Å dra på ferie et par uker kan være et mareritt. Du vet at mailen spyr ut en uendelig rekke med mer eller mindre nyttige meldinger det må taes stilling til når du kommer tilbake. Det er som eventyret om kvernen som maler på havets bunn.

I Salon skriver Farhad Marjoo om hvordan mail er i ferd med å gi brukere nervøst sammenbrudd. Det er ikke nødvendig å dra på ferie for å føle at man mister kontrollen over arbeidsdagen. Artikkelen beskriver hvordan mange brukere har problemer med håndtering av mail og mulige løsninger.

De to store selskapene som lager mail-klienter, Eudora og Microsoft, mener løsningen er bruk av mapper. Sosiologisk forskning viser imidlertid at kun et fåtall brukere føler seg komfortable med det. Å lage et mappe-system som kan brukes over lang tid krever mye arbeid og det ser ikke ut til at det faller naturlig for storbrukerne å tenke på denne måten. «The managers expressed no guilt about not filing, either, because they realized what many e-mail beginners do not — that filing doesn’t really make finding messages any easier in the future,» forteller forskerne.

Hvis erfarne brukere ikke føler det som naturlig å bruke mapper, tyder det på at løsningen ikke er så smart likevel. Nokia har de siste årene prøvd å presse kul design på folk, samt insistere på at sammenleggbare telefoner bare er dumt. Resultatene av disse kunstige design-prinsippene har ikke gitt gode resultater på bunnlinjen.

Løsningen på mail-problemet som skisseres i artikkelen er bedre og raskere søkefunksjoner, samt en mer effektiv måte å vise lengre utveksling av meldinger på. Gmail, en meget omtalt gratis tjeneste fra Google, vil ha begge disse mulighetene når de er ferdig med testingen.

Wired meldte tidligere i uken at Yahoo har kjøpt mail-tjenesten Oddpost for å konkurrere med Gmail. Denne web-klienten ser imidlertid ikke ut til å fokusere i samme grad på nye egenskaper for å håndtere en overveldende informasjonsflyt.

—-

Tillegg 18/7: Dan Brown, en informasjonsarkitekt og designer av brukergrensesnitt, har skrevet den mest grundige omtalen av Gmail jeg har lest så langt på Boxes and Arrows. Her burde vi ha en ekspert på å sortere mail, men han innrømmer å ikke få det til å fungere. Han liker egenskapene til Gmail. Likevel er han redd for at de er så langt fra hvordan folk vanligvis bruker mail, at det vil bli vanskelig å få folk til å bruke programmet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: