Intellektuell pulp

I et år har ‘Da Vinci-koden’ toppet salgslistene i den engelskspråkelige verden. Farsotten har i løpet av våren også nådd Norge, melder Aftenposten.

Boken er en røver-historie med en cliffhanger i slutten av hvert kapittel. Plottet dundrer avgårde som et hurtigtog, krydret med pirrende fakta-opplysniger om historie, religion og kunst.

Selv er jeg ganske entusiastisk i møte med pulp-litteratur og slukte både ‘Da Vinci-koden’ og den første boken om symbologisten Richard Langdon, ‘Angels and demons’. To venner jeg har gitt bøkene til ga imidlertid opp underveis fordi det håndverksmessige blir for dårlig.

Ingen tvil om at historiene er spennende. Bare så synd at boken rett og slett er dårlig skrevet. Umberto Eco er dette heller ikke. Innsikten i temaene forfatteren Dan Brown skriver om er temmelig overflatisk. Aftenposten følger opp artikkelen nevnt ovenfor med en kritikk av idéene beskrevet i ‘Da Vinci-koden’. Klarer man å overse dette, er bøkene god underholdning.

Teoriene og stedene som blir beskrevet i boken har fått ny oppmerksomhet etter suksessen. Guardian forteller at det lille skotske kapellet Rosslyn som ofte forbindes med gralen, har fått økt besøk etter en gjesteopptreden på slutten av ‘Da Vinci-koden’.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: