Å svindle en svindler

Svindlere vet raskt å utnytte ny teknologi for å lure til seg penger. I vår gikk en serie på TV2 om forbrytere som lurte penger fra folk med de mest utspekulerte metoder. De var stort sett ganske low-tech.

Et triks som har vært en del diskutert i media er mail som dumper ned i innboksen fra afrikanske prinser som trenger litt hjelp, det vil si noen penger, for å få tilgang til en kjempeformue. Noen biter fantastisk nok på!

BBC skriver i en morsom artikkel om hvordan Mike, som kaller seg selv ‘scambaiter’, klarte å lure en av disse svindlerne. Det ble ikke noe stort utbytte, men det er morsomt å se kjeltringer dumme seg ut.

Og hvordan er det mulig å lure en luring? Det fungerer med en svindler som for alle andre mennesker: «Greed clouds their judgement. The guy obviously thought he was going to get $18,000 so easily, he was blinded by his own greed.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: