Første norske film-musikal siden Bør

For noen ti-år siden var amerikansk film som Bollywood i dag; en film uten et musikk-nummer var unntaket. I juni så jeg western-klassikeren Rio Bravo på Cinemateket. Midt i oppbyggingen til den store konfrontasjonen var det tid til en trudelutt med Dean Martin og Ricky Nelson.

Etter lang tids tørke har Hollywood de siste årene sluppet ut musikaler i en jevn bekk. Noen strøm har det ikke blitt enda. Norge har holdt seg unna, men 20. august er det klart for ‘Alt for Egil‘.

Morgenbladet fortalte forrige helg om den første norske film-musikalen siden Bør Børson. Gjengen bak virker solid. Manusforfatter Tore Renberg er bok-entusiast som har lykkes godt de siste årene. Regissør Tore Rygh er et nytt bekjentskap for meg. Utfra intervjuet i artikkelen virker det som om begge er oppegående på musikal-genren.

For det jevne kinopublikum er nok skuespillere og musikk viktigere. Kristoffer Joner er knapt Norges svar på Tom Cruise, men han er en solid skuespiller. Musikk fra Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra, Thomas Dybdahl og Morten Abel lover godt. For å gi det hele en gjennomgående stil har alt materialet arrangert av Lars Horntvedt fra Jaga Jazzist.

Det skal ikke stort til for å overtale meg til å se en musikal, så dette er noe jeg ser frem til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: