Spis deg i hjæl

Sammenligninger med dokumentarfilmene til Michael Moore er uunngåelig etter å ha sett ‘Supersize me‘. Regissør Morgan Spurlock har sannsynligvis en slitt VHS med ‘Roger and me’ et eller annet sted i videohylla. Felles for filmene er en kritisk dokumentar med humor og en stuntholdning til journalistikk.

Michael Moore’s gjennombruddsfilm virker som en mer sannsynlig inspirasjon enn den innfallspregede ‘Bowling for Columbine’.  Akkurat som ‘Roger and me’ er ‘Supersize me’ fokusert på et tema.

Situasjonen med enmånders-kula på McDonalds er kunstig og konstruert, men kameraet holder seg på avstand til hva som skjer, som i Cinémae Vérité. Regissøren er ikke påtrengende, belærende og nedlatende ovenfor deltakere i filmen og publikum på den måten som gjør at Michael Moore irriterer meg.

Representanter for McDonalds i Norge har sagt at maten deres selvsagt er usunn. Legene som overvåker eksperimentet er derimot overrasket. De ventet ikke en så radikal forverring i helsetilstanden som filmen demonstrer.

Samtidig er det viktig å huske at dette ikke er vitenskap. Det er et stunt.

Dokumentaren er morsom og vel verdt å se på kino. DVD-hyllen min må derimot klare seg uten ‘Supersize me’. Eneste dokumentaren som snarest må finne veien ditt er ‘Fog of war‘.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: