Helgens amerikanske filmpremierer

Sommerens siste store helg for sommerfilmer vil domineres av M. Night Shyamalans ‘The village‘. For meg var ‘Sixth sense’ en nesten perfekt film, men etter denne fulltrefferen gikk det jevnt nedoverbakke med ‘Unbreakable’ og ‘Signs’. Nedturen ser ut til å fortsette med ‘The village’.

Michael Agger tar en kritisk gjennomgang av Shyamalans karriere i Slate. Blant annet forteller han om regissørens to første fiaskoer, før ‘Sixth sense’.

Dommen fra kritikeren er enstemmig negativ. Mest grundig er omtalen til Moriarty på Ain’t It Cool News (se opp for spoilere): «He is capable of better, and no matter how much talent he brings to bear on this story, there’s simply nothing underneath. It’s a magic trick with no finish, a joke with no punchline.»

M. Night Shyamalan må innse at idéer og manus ikke er hans sterke side. Regi og visuelle evner har derimot imponert meg i alle filmene hans. Fortsetter Shyamalan å insistere på å gjøre alt selv, ender han opp som George Lucas. Kan hende jeg ser denne på kino, til tross for bange anelser.

The Manchurian candiate‘ er en nyinnspilling av en paranoid, kald krig-thriller fra begynnelsen av 60-tallet. I USA regnes originalen som en klassiker, fordi den klarte å fange tidsstemningen. Regissør Johanthan Demme har styringen over helgens premiere. Han har ikke imponert siden ‘Silence of the lambs’, men kritikerne er ganske positive denne gangen.

Skurkene er forandret fra kinesiske kommunister i originalen til et multinasjonalt selskap med forgreninger inn i amerikansk politikk. Valgkampen og suksessen til ‘Fahrenheit 9/11’ gjør filmen aktuell, men politiske thrillere lykke sjelden på kino i USA.

Stoner-komedien ‘Harold & Kumar go to White Castle‘ ser ut til å levere som annonsert. Den uforutsigbare og underholdende filmkritikeren Roger Ebert likte til og med filmen.

Engelske nerder hadde store håp for sine lokale helter ‘Thunderbirds‘. Opprinnelig var dette en action TV-serie fra 60-tallet med marionetter. Høres ikke særlig lovende ut som utgangspunkt for en film i 2004. De høye herrer bestemte seg for å spille filmen inn som en live-action barnefilm. Dermed datt alle opprinnelige fans av lasset.

Marionetter behøver ikke å være en katastrofe. Filmtraileren til ‘Team America: World Police’ er hysterisk morsom. Gutta bak South Park står bak dukkefilmen som har premiere i USA i oktober.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: