Personlig artikkelarkiv på web

Etter å ha prøvd furl lurer jeg på hvorfor ingen har tenkt på det før.

Kommer du over en artikkel du vil ta vare på, er det bare å trykke på ‘Furl It’-knappen. Dermed lastes siden ned på en egen server. Ikke bare linken, men en kopi av alt innholdet. Var innholdet opprinnelig passord-beskyttet, kan den nå leses fritt. Forsvinner siden senere fra Intenett, ligger den likevel hos furl.

Når siden lagres er det mulig å legge på enkel meta-informasjon som kategori, stikkord og en beskrivelse. Selv med et stort arkiv vil det være enkelt å søke i dokumentene. Meta-informasjonen kan lett oppdateres.

Et alternativ ville være å lage et bokmerke i favorittene dine. Søkemulighetene gjør et furl-arkiv enklere å finne frem i. I tillegg kan du dele arkivet med alle andre ved å gi dem lenken til dine dokumenter. Du kan også velge å gjøre alle eller noen dokumenter private slik at ingen andre får se dem.

Førstesiden gir oversikt over de siste dokumentene som er lagret av alle medlemmene, samt en liste over de mest populære sidene siste dagen. Her har jeg funnet flere interessante artikler jeg ellers hadde gått glipp av.

Er det så noe negativt å si? Alt fungerer bra og intuitivt, men det er bare en beta. Går selskapet dukken, risikerer du at hele arkivet forsvinner. På et eller annet tidspunkt må folkene bak tjene penger på produktet. Et så profesjonelt verktøy blir neppe gratis. Servere koster også.

Uansett hva som skjer med furl, vil nok idéen bli plukket opp og brukt av andre. Muligens er dette egenskaper alle søkemotorer vil ha om noen år. I mellomtiden bruker jeg furl til å lagre alle artikler som omhandler temaer som angår det jeg jobber med: Kundeservice, design, opplæring, knowledge management og ledelse.

Passing notes gir en grundig gjennomgang av fordelene med dette lille, effektive web-verktøyet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: