Utspekulerte givere

Samarbeid mellom næringsliv og frivillige organisasjoner er mistenkelige greier i følge Jens Christopher Andvig fra NUPI:

«Det virker nokså innlysende at det er etiske problemer ved slikt samarbeid. Bare en så enkel ting som at du mottar inntekt fra noen som du har ansvar for å kritisere, kan være et problem. Jeg vil vel si at om noen synes at det ikke er betenkelig – så er det betenkelig.»

Er ikke dette argumentet mer gyldig for å motta penger fra det offentlige? Frivillige organisasjoner blir stadig mer avhengig av støtte fra staten. Å være en troverdig kritiker av utenrikspolitikk vil da bli svært vanskelig. Det vil være mer risikabelt å provosere regjeringen enn et firma, siden organisasjonene er langt mer avhengig av offentlig godvilje.

Mest av alt ligner artikkelen i Morgenbladet på en utvidet ‘fem på gata’-reportasje. Et utvalg forskere og hjelpeorganisasjoner blir spurt hva de synes om samarbeid mellom næringsliv og frivillige organisasjoner. Eneste saken med litt kjøtt på benet er Statoils støtte til Røde Kors i Aserbajdsjan, et land hvor selskapet har tvilsomme forbindelser til en korrupt ledelse. Men det temaet sto det en grundigere artikkel om forrige uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: