Skjevt blikk på sosiale konvensjoner III

HBO-serien ‘Curb your enthusiasm‘ er ‘Seinfeld’ med George Constanza som hovedperson.

Det kan være vanskelig å vite hva som er virkelighet og fiksjon, for ‘Curb your enthusiasm’ leker seg hele tiden med denne grensen. Larry David spiller seg selv, det samme gjør Richard Lewis, Ted Danson og diverse kjendiser på gjestebesøk. Kona hans og agenten spilles av skuespillere.

På DVDen med første sesong følger det med en mockumentary som serien baserer seg på. Hva skal vi tro når Jason Alexander, skuespilleren som spiller George Constanza, sier at han baserte figuren på Larry David? Det stemmer at Larry David er skaperen og en av forfatterne bak TV-serien, men betyr det at Jason Alexander baserte karakteren på en virkelig person?

Serien tøyer grensene for sitcom et hakk lenger enn ‘Seinfeld’ med sine nøye strukturerte plot og improvisert dialog. I hver episode kjemper stakkars Larry mot sosial konvensjoner. Ethvert brudd på allmenne normer får katastrofale konsekvenser, til stor fortvilelse for hovedpersonen og stor glede for publikum.

Siden HBO ikke er avhengig av fintfølende annonsører, kan de ta opp temaer som aldri hadde blitt godtatt på nettverkskanalene. Episodene leker med å gå for langt, men klarer å unngå å bli så pinlig som ‘The office’.

Serien gikk på Sverige i vår under tittelen ‘Simma lugnt, Larry’. Slettes ikke dum tittel, selvom oversettelsespolitiet sikkert vil klage. Tidligere i samme serie med postinger har jeg tatt opp websiden ‘Instructoart‘ og tegneserien ‘Rhymes with orange‘.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: