Hvor er Buffy-folka nå?

La oss se bort fra skuespillerne i Buffy for en stund. De får som regel mer enn nok oppmerksomhet. Hva gjør forfatterne til noen av de beste TV-episodene som er laget nå?

Far sjøl, Joss Whedon, lager science fiction-filmen Serenity. Den er bygd på serien som var for god for denne verden, Firefly. Kun 13 episoder ble laget før TV-selskapet sa stopp. Nå blir det film med hele gjengen fra TV-serien, men med adskillig fetere budsjett.

Ain’t it cool news har en liste med hva de mest profilerte forfatterne fra Buffyverse-seriene holder på med (listen er på slutten av artikkelen). La oss ta det hele sortert på TV-serier som allerede går i Norge:


  • Alias er den serien jeg synes gjennomgående har høyest kvalitet på episodene for øyeblikket. Sesong 3 vises i Norge nå. Mannen bak, J. J. Abrahams, er i ferd med å få TV-auteur stempel. I tillegg til å ha lagd Felicity lager han en ny fantasy-serie, ‘Lost’, som ser svært lovende ut. Serien handler om en gjeng skipbrudne på en øde øy. Monstre av forskjellige slag lurer i bakgrunnen. To av Buffy-forfatterne går til Alias, to andre til Lost.
  • Smallville har allerede et godt lag som blir toppet med en ex-Buffster. Her forsvinner imidlertid en fra laget også til neste serie på listen.
  • OC får flere ny navn. Dette var min største overraskelse på listen. Jane Espenson som var med fra de første sesongene i Buffy var innom serien allerede i den sesongen som går på TV3 nå. Denne ungdomssåpen er skamløst underholdende og med mange bra oneliners.
  • Gilmore girls får også hjelp fra Buffy-teamet. Serien har god dialog, men handler ikke om noenting. Jenteserie som på grunn av høy kvalitet ikke er helt uspiselig.

Buffy-gjengen vil bli sterkt savnet når de siste episodene av Angel sesong 5 er sett, men folkene bak bruker fremdeles det de har lært til å lage god underholdning på TV og film.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: