Øya-festival II

Fredag sto jeg stort sett i Netcom-bua og solgte frukt. Fra disken var det lett å se storskjermen på den største scenen, men det blir ikke det samme som å stå der. Kjentfolk som hadde vært på Velvet Revolver så ut til å ha hatt det gøy. Musikken er ikke topp, men gamle helter som Slash rører på nostalgi-hjertet til gamle rockegutter.

Lørdag ble det god tid til å vandre mellom konserter.

Mathias Tellez hørtes ut til å kunne bli morsom, florlett pop utfra beskrivelsen i programmet. April March er i ferd med å avansere fra Salon-playlisten til at jeg prøver å få tak i CDene hennes. Håpet var at konserten ville gi enkel sommermusikk av denne typen.

Artisten viste lovende takter. Noen ganger virket det ikke som om Mathias Tellez stolte helt på det enkle i musikken. Da kunne han bli litt unødvendig oppfinnsom med utbroderingene. Sceneopptredenen var ikke akkurat rutinert. Gi han litt tid, så kan dette bli god pop-musikk.

Forventningene til Sondre Lerche som live-artist var ikke så store. Men gutten kan jo virkelig synge og spille! Både han og bandet hadde det gøy på scenen, og sånt smitter over på publikum.

Av en eller annen grunn følte jeg at Under Byen kunne være bra utfra beskrivelsen. Seriøs, ambisiøs popmusikk var inntrykket. Seriøst stemte bra, for ikke å si selvhøytidelig.

Den kvinnelig vokalisten björket seg gjennom umelodiøse sanger det var umulig å høre forskjell på, akkompagnert av fele, cello, bass, slagverk og sag. Vet ikke om jeg har usedvanlig stort behov for underholdning om dagen, men dette ble for alvorlig.

Ralph Myerz & Jack Herren band avsluttet Øya-festivalen med et forrykende show. Jeg kommer neppe til å kjøre dem noe særlig på IPoden, men som opptreden var de utrolig gøy å se på. Med to trommesett som fikk kjørt seg var det langt mer liv på scenen enn electronica-genren skulle tilsi.

The Streets var imidlertid det absolutte høydepunktet på festivalen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: