Ukens amerikanske filmnyheter

Sjelden har en storfilm fra Hollywood kommet så skjevt ut som ‘The Exorcist: The Beginning‘. Regissør Paul Schrader viste den ferdige filmen til produsenten. Resultatet var at de sparket han og spilte inn hele filmen på nytt. Regissøren denne gangen var, med Box Office Prophets ord, «finnish genre-whore Renny Harlin».

Som om ikke en vanskelig forhistorie var nok, ville ikke filmselskapet vise filmen til pressen. Konklusjonen min så langt er at den grundige artikkelen ‘Hell hath no fury’ i L.A. Weekly om innspillingen sannsynligvis er mer underholdende enn ‘The Excorsist: The Beginning’.

Seth Green er det som fanget min interesse i filmen ‘Without a Paddle’. Basert på kritikkene er den i beste fall litt morsom. Vil det være mulig å tilgi Seth Green for å forlate Buffy og spille i Scooby-Doo 2? De første minuttene av filmen er lagt ut på Moviefone, så her er det mulig å ta en egen avgjørelse.

Ingen av disse filmene fristet meg særlig. Det gjorde derimot Stephen Frys ‘Bright young things‘, en elegant engelsk komedie bygget på en roman av Evelyn Waugh. David Edelstein i Slate liker filmen like godt som han liker boken:

«I could quibble with the conventionally romantic ending and a couple of small but not-so-cosmetic alterations, but on the whole, this is just how I’d always imagined one of my favorite comic novels should look and sound. [Fry] doesn’t just channel Waugh. He has his own distinctive attack—a restless, high-strung morbidity.»

Filmen hadde premiere i England i fjor høst, så det er litt foruroligende at den ikke er satt opp i Norge enda.

Den siste tidens morsomste trailere kommer fra et par snurrige komedier.

The life aquatic with Steve Zissou‘ er historien om en populær skaper av undervannsdokumentarer spilt av Bill Murray. Hans neste oppdrag blir å være Ahab til en hai som spiste opp partneren hans. Regissør er Wes Anderson, mannen bak ‘Rushmore’ og ‘Royal Tenenbaums’.

Jeg føler meg ikke like sikker på at ‘I Heart Huckabees‘ er bra, men traileren gjør meg spent. Hovedpersonene er ikke fornøyd med livet sitt, og leier inn to eksistensialistiske detektiver for å finne ut hvorfor. Snakk om konsept. Mange interessante skuespillere kan tyde på en interessant film.

Tilslutt, en oppfølger på en film jeg liker uforklarlig godt. Joda, ‘The transporter’ var en B-film fra actionfabrikken til Luc Besson. Likevel er det få filmer de siste årene som har underholdt meg så solid. Box Office Prophets meldte denne uken at en toer er på gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: