Action-robot

Will Smith jakter på det som kan se ut som verdens første morderiske robot i science fiction-filmen ‘I, Robot‘.

Kjernen i historien er en detektiv-historie som fungerer bra. Humoren er morsom, uten å bli alt for eplekjekk. I tillegg er det antydninger av filosofering om hva bevissthet og menneskelighet er. Manusforfatter Akiva Goldsman pleier ofte å forstrekke seg på de mer intellektuelle elementene i filmene han jobber på, for eksempel ‘A beautiful mind’. Det gjør han nok delvis her også, men jeg gir plusspoeng for gode anslag.

Endelig har noen klart å lage action-scener med datagrafikk hvor monstrene ikke ser ut som heliums-ballonger. Regissøren er noen stor spesialist på å sette opp slåsskamper og biljakter, men når han overlater spakene til animatørene blir scenene oppfinnsomme og energiske.

Regissør Alex Proyas lever ikke helt opp til forventningene fra de tidligere kult-favorittene ‘The Crow’ og ‘Dark City’. Særlig den siste er en av mine store favoritter. ‘I, Robot’ er bra, men et par hakk unna veldig bra. Det føles likevel smålig å klage altfor mye over en ambisiøs og underholdende sommerfilm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: