Musikalens historie

Mens jeg manner meg opp til å se ‘Alt for Egil‘, har Emma Brockes skrevet et knakende godt essay i Guardian om filmmusikalens historie:

«The history of the genre is to some extent a history of America’s relationship with itself: musicals aspire with an almost ideological fervour to the condition of being American. »

Dermed har artikkelforfatteren kuttet ut en del interessante filmer, for eksempel ‘Paraplyene fra Cherbourg’. Innenfor rammen av amerikanske musikaler gir imidlertid Emma Brockes en interessant oversikt.

Elskere av dansende og syngende skuespillere på lerretet har flere godbiter å se frem til:

  • Den norske ‘Alt for Egil’ hadde årets dårligste trailer og har fått varierende kritikker, men jeg må se den.
  • ‘The Phantom of the Opera’ blir en av de store julefilmene i år. Traileren som har blitt vist er klippet så raskt at det er fare for eplipsi-anfall. Joel Schumacher tilgis ‘Robin and Batman’ dersom han kommer trygt i mål med Andrew Lloyd-Webbers operapastisj.
  • ‘De-lovely’ er noen tiår for sent ute med å lage en postmoderne musikal. Redselsfulle kritikker fra utlandet. Cole Porter kan imidlertid dra i land selv en dårlig film.
  • ‘The Producer’ bygger på den største Broadway-suksessen de siste årene, med manus og musikk av Mel Brooks. IMDB har en rolleliste med de originale hovedrolleinnehavere Nathan Lane og Matthew Broderick, pluss kjentenavn som Nicole Kidman og Will Ferrel. Dette lover godt!
  • ‘Rent’ er et av mine hat-objekter fra de siste årene. Historien er ekstremt 90-tallet. Trendy oppdatering av ‘La Boheme’ og irriterende musikk gjør ikke saken bedre.

For de som ikke klarer å vente på disse amerikanske produksjonene, starter Bollywood-fest på Soria Moria forrige uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: