Björk knapt populærmusikk

Vespertine, den forrige CDen til Björk, var det umulig å få til å feste seg. Den endte opp med å samle støv på hylla og i IPoden. Likevel har Björk laget så mye bra tidligere at jeg kjøpte Medùlla uhørt.

Kritikkene i begynnelsen av uken i norske aviser ga Björk 4 på terningene. Bra og irriterende var dommen. Med eksperimentell bruk av så å si utelukkende vokaler kan platen knapt kalles populærmusikk. Den ligger nærmere Ultima-festivalen enn hit-lister.

I motsetning til Vespertine festet musikken seg nesten umiddelbart i hodet mitt. Joda, det er et par enerverende låter jeg får lyst til å kaste i veggen. Men i all hovedsak er musikken melodiøs. I løpet av en låt skjer det utrolig mye spennende i utviklingen av musikken og arrangementet.

Noen stor salgssuksess blir platen neppe, men jeg gir den en femmer på terningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: