Kulturkollisjon

Turister blir sjelden overrasket. Gjennom reisehåndbøker og artikler har man lest akkurat hva man kan forvente på et nytt sted. Utenom severdighetene blir det viktig å finne overnatting og mat som er kjent.

Michael J. Totten fra USA fant noe helt annet enn ventet på reise i Tunisia: Arabere tok en amerikaner i mot med åpne armer. På den konservative web-siden Tech Central Station gir han en spennende reiseskildring som munner ut i følgende konklusjon:

«I felt more welcome traveling in Tunisia than anywhere else I’ve ever been in my life. Partly this is no more than the legendary Arab hospitality, which I’m happy to report is alive, well, and understated. Even so, I’m more convinced now than before that the Terror War is strictly ideological. It has little or nothing to do with any clash of civilizations. »

Han sammenligner notater med reisende fra andre nasjoner, og det virker som om amerikanere blir mer hjertlig tatt i mot enn turister fra andre land.

En kronikk i Aftenposten ga et annet morsomt perspektiv på kulturkollisjoner. Anne Lind forteller hvor vanskelig det var å vokse opp som fremmedkulturelt barn i USA med norsk bakgrunn. Referater fra dagboken hun skrev gir et interessant perspektiv på norsk kultur og hvordan barn av innvandrere har det under oppveksten i Norge:

«I forrige måned sa Miss Birmingham at jeg virkelig burde slutte å la mamma hjelpe meg med stilene mine, for da blir rettskrivningen enda verre, for ikke å snakke om grammatikken… (Det nytter jo ikke å be pappa rette kladdene, for han retter bare alt til britisk.) Det er kjempepinlig å ha 27 klassekamerater som vet mer om rettskrivning og grammatikk enn dine egne foreldre!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: