Ukens amerikanske filmnyheter

Traileren til ‘Vanity Fair‘ skriker ekstremt kostymedrama. Regissør Mira Nair ser ut til å ha laget en fargerik film med islett av Bollywood extragavanza. Ikke alle liker det like godt, men vanligvis er indisk populærfilm musikk i mine ører.

Jeg syntes Mira Nairs ‘Monsoon Wedding’ ble for orientalistisk, en Disneyfisert utgave av Bollywood. Hun virket litt pinlig berørt over sine egne røtter. Jazztanter så ut til å sluke filmen rått.

De fleste kritikerne, som David Edelstein i Slate, klager over at hovedpersonen i ‘Vanity Fair’ spilt av Reese Witherspoon har gått fra å være en ambivalent karakter i boken til en feminist-heltinne i filmen:

«It’s always touching when liberal, antiracist, feminist artists take it upon themselves to rescue incorrect classics from the prejudices of the author’s age. Nutty, but touching… But I never thought I’d see a Becky Sharp, the near-demonic schemer of William Thackeray’s Vanity Fair, turned into a martyred ingénue—a gifted young woman driven to overcome the arbitrary restrictions of a sexist and fiercely class-driven society. »

Roger Ebert var ganske positv til ‘Vanity Fair’. Under Cannes-festivalen var han langt fra entusiastisk til Vincent Gallos ‘Brown Bunny’. «Den verste filmen i festivalens historie», var dommen. Halvparten av publikummet var enig og gikk, den andre halvparten gledet seg til å bue på slutten av forestillingen.

Noen måneder senere er filmen trimmet med 26 minutter. Roger Ebert beskriver i en underholdende filmkritikk om bruduljene rundt Cannes-kommentaren hans, samt hvorfor filmen er ganske bra etter en omgang med saksen.

En annen av ukens premierer er twist-thrilleren ‘Wicker Park‘. Ingen begeistring å spore hos kritikerne for verket. Stephanie Zacharek i Salon mener mye tid kunne vært spart ved å utstyre hovedpersonene med en mobiltelefon som virket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: