Oppsummering av filmuken

En travel uke på kino og foran TV-skjermen. To planlagte Bollywood-filmer gikk i vasken, men ellers har det blitt usunne mengder med film.

Førpremieren på ‘Dodgeball‘, eller ‘Kanonball’ på norsk, innfridde forventningene mine om at den ville være en av årets morsomste filmer. Stort bedre blir ikke en dum komedie. Fysisk komikk i bøttevis, tidvis smart verbal humor, gode karakterer og en historie som beveger seg akkurat passe langt fra klisjéene. Det er lenge siden jeg lo så mye på kino.

Hong Kong-filmen ‘Infernal Affairs’ har bygd opp ganske mye hype de siste par årene. Med god grunn. Filmen er en bunnsolid gangster-thriller. Triaden og politiet står mot hverandre. Begge har en tyster gjemt på den andre siden. Filmen følger undercover-agentene i et intenst høk-over-høk spill.

Fantastisk å se en så frisk gangster-film. I det siste har Sopranos vært det eneste som har holdt mål i genren. Filmen bruker det beste fra Kina og Hollywood til å lage en elegant fortelling.

To oppfølgere har kommet i Hong Kong siden den første filmen kom ut i 2002. Ryktene sier at Martin Scorsese skal lage en amerikansk versjon med Leonardo DiCaprio og Matt Damon i hovedrollene.

USA er i en mellomperiode mellom sommer- og høst-filmene. Det er lite som ser fristende ut.

‘Resident Evil: The Apocalypse‘ er nok en oppfølger få egentlig ønsket. Første filmen var bygd på et dataspill og ble en godt under middels action-grøsser. Skal vi tro kritikerne er andre runden dårligere enn den første. Eneste grunn til å se denne er Milla Jovovich i hovedrollen som dama som vet å ta knekken på uendelig mengder med zombier.

Forrige uke sa en kritiker at plottet i ‘Wicker Park’ kunne vært løst med en mobiltelefon som virket. I ‘Cellular‘ er mobilen motoren som driver filmen.

Kim Basinger er kidnappet. Telefonen i rommet blir knust, men damen kan sine ting. Hun klarer å skru sammen apparatet og få ringt ett enkelt nummer. På tråden med en tilfeldig fyr må hun finne ut hvorfor hun er kidnappet, redde sønnen og finne en måte å slippe ut på.

Gimmicken fungerer i følge flere kritikere bedre enn man skulle tro. Kim Basinger og mobil-fyren virker ikke så spennende, men William Macy (Fargo og Magnolia) og Jason Stratham (Lock, Stock and Two Smoking Barrels og The Transporter) leverer som regel varene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: