Underholdning – Lloyd-Webber med ny musical

For mange er Andrew Lloyd-Webber synonymt med musical. ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Evita’, ‘Cats’ og ‘Phantom of the opera‘ er kjente navn selv for selverklærte musical-hatere. Filmversjonen av sistnevnte vil gjøre at enda flere får mulighet til å se stykket uten å betale for dyre teaterbilletter.

New York Times skriver i en artikkel om Andrew Lloyd-Webbers nye stykke ‘The Woman in White‘. Musicalen bygger på en roman fra 1800-tallet. Historien virker veldig melodramatisk. Musikken er, i følge komponisten, nærmere opera enn et show:

«I know it’s an extremely good score, but I can’t tell if it’s a commercial score. This time I have gone out as far along the operatic route as I have ever done, if not further. It’s what I wanted to write at this particular point.»

Etter å ha lært Stephen Sondheim å kjenne, synes jeg svakheten ved Andrew Lloyd-Webber har vært mangelen på et høyt ambisjonsnivå i helheten. Enkeltsanger har vært effektive og iørefallende, men musikken har ikke vært så god til å bringe handlingen videre. I ‘The Woman in White’ virker det som om han ønsker å legge listen høyere.

Det er mange år siden Lloyd-Webber har hatt en fulltreffer. ‘Bombay Dreams’ har gått lenge, men her var han kun produsent. Etter min mening klarte den heller ikke å utnytte den indiske impulsen. Det ble mer Broadway enn Bollywood.

Tiden ser ut til å være inne til å planlegge en London-tur. Den andre store begivenheten i West End i høst er London-premieren på Mel Brooks ‘The Producers’. Denne musicalen har de siste årene vært en kjempesuksess på Broadway.

Tillegg 20.09.

En kritiker i Guardian konkluderer med at musikken og oppsetningen er bra, men at historien stinker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: