Cowboy i verdensrommet

Science fiction TV-serien ‘Firefly‘ ble lagt ned etter 10 episoder. Det er dessverre ingen uvanlig historie. At mannen bak får penger til å lage en film basert på karakterene er derimot unikt. Joss Whedon, geniet bak Buffy og Angel, står for denne bedriften.

Ute i rommet en gang i fremtiden skrangler et romskip avgårde, Serenity, med 9 tvilsomme personer. Helst tar besetningen transport-oppdrag, men de går ikke av veien for litt kjeltringsstreker om det går trått å få andre jobber.

Alle i vår verden kjører ikke helikopter. På samme måte er tilgangen til teknologi ujevnt fordelt i denne fremtiden. De sentrale planetene er rike med mye teknologi. I utkanten av universet bor kun fattige kolonister. Flere av hovedpersonene er veteraner fra en krig mellom sentrum og utkanten, som de fattige tapte.

Persongalleriet er godt etablert fra første episode med fargerike karakterer. Romkapteinen er fjernt fra sine respektable kolleger i Star Trek. Ellers består mannskapet av en prest, en upålitelig leiesoldat, skipets søte mekaniker, kapteinens kvinnelige kollega fra krigen, hennes ektemann som styrer skipet, en hore med hjerte av gull, en lege med rikmannsbakgrunn og hans psykisk ustabile søster.

Skuespillerne utgjør et solid ensemble uten stjerner. Norske seere kunne se Nathan Fillion sist som den skumle presten Caleb i de siste episodene av Buffy. Piloten Allan Tudyk har gjort seg bemerket som roboten i ‘I, Robot‘ og piraten i ‘Dodgeball‘.

Balansen mellom spenning og humor, det dagligdagse og episke, er Joss Whedons kjennemerke. I løpet av 14 korte episoder klarte han å etablere en verden som føles ekte.

Neste milepæl i seriens historie er premieren på filmen ‘Serenity‘ i USA 22. april 2005. Vil karakterene vende tilbake til TV igjen? Det hadde vært skjebnene ironi. Joss Whedon har imidlertid andre prosjekter på gang. I følge ryktene får han oppdraget med å lose den tredje X-men-filmen i land.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: