Ukens filmnyheter

Mange store premierer denne uken i USA, men publikum uteble.

Mine forventninger til ‘Sky Captain and the World of Tomorrow‘ er skyhøye, men besøket i helgen var skuffende. Alle synes det er en vakker film med sitt dristige design og computer-genererte bakgrunner. Mange kritikere var positive, som Roger Ebert i Chicago-Sun Times: «It’s like a film that escaped from the imagination directly onto the screen, without having to pass through reality along the way. »

I følge Stephanie Zacharek i Salon at har ikke filmen noe hjerte. Canfield på en av mine favoritt filmblogger, Twitch, sier i løpet av sin omtale: «Early word on this film, early images, conjured the greatest of all geek hopes. Would this, could this, be another Star Wars or Raiders of the Lost Ark?… Ultimately Sky Captain makes itself felt deepest as a sort of pastiche that never comes together to tell a worthwhile story.»

Mange vil nok ha problemer med en tvers i gjennom naiv eventyr-film uten snev av ironi. Vi lever tross alt i en tid som andre har calt ‘the tyranny of cool’. Jeg møter garantert tidlig opp på premieren i Norge uansett. Halvannen time med pulp fra 30-årene og art deco data-animasjon er nok for meg.

Etter en runde på festivaler, blant annet i Cannes og Venezia, er ‘Ghost in the Shell 2: Innocence‘ klar for kino. Anime-klassikeren har endelig fått en oppfølger. Regn med tegnefilm SF-action med høy filosofi-kvotient. Deler av filmen har eksistensialistiske diskusjoner om hva som skiller mennesket fra maskiner.

Manohla Dargis i New York Times sier om filmen: «Despite a few minor narrative bumps, the story and its allusions eventually knit together, especially on second viewing». Jeg krysser fingrene får at den blir satt opp på kino i Norge.

Premieren ‘Mr 3000’ er en baseball-film, så ingen i Norge bryr seg likevel. ‘Wimbledon‘, en romantisk komedie med Kirsten Dunst og Paul Bettany, virker som solid genre-arbeid. Den egner seg altså best for jentekvelder, til nød som date-film.

Tyskland har hatt premiere på filmen ‘Der Untergang‘ som handler om Hitlers siste dager i Berlin. Tyske kritikere er ikke begeisteret, mens biografen Ian Kershaw i Guardian mener det er en god beskrivelse av hva som skjedde.

Liev Schrieber er i gang med å filmatisere ‘Everything is Illuminated‘ med Elijah Wood i hovedrollen. Boken er noe av det beste jeg har lest de siste årene, men her har manusforfatteren en kjempeutfordring.

Fortellingen handler om en amerikansk jøde som leter opp sine forferdre i Russland i vår tid. Den hopper også tilbake til en mytisk tid som mest av alt ligner på et Chagall-maleri i levende live. Mye av humoren i boken lå i hvordan den russiske guiden til hovedpersonen brukte det engelske språket. Skal bli spennende å følge rapportene om filmen!

Hva i all verden skal vi kalle en filmbit som har dukket opp på internet fra ‘Sin City’, en ny film fra Robert Rodriguez basert på film noir-tegneserien ved samme navn? Trailer er det ikke. Heller flere smakebiter på hva vi har i vente. Jeg har på følelsen at mange vil si det samme som om ‘Sky Captain’: Visuelt fascinerende, men uten hjerte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: