Føling i fjæra

Jeg har snakket lenge om å få sett ‘Alt for Egil‘. I dag var dagen.

‘Mongoland’, en av mine favoritter blant norske filmer de siste årene, spøker i bakgrunnen. Det er noe dagligdags koselig over både Stavanger og rollegalleriet. Historien er enkel og beveger seg innenfor romkom-genren. I sammenhengen fungerer det helt greit.

Han skalla fyren fra Mongoland som skulle slå folk med balltre på julefesten er hysterisk morsom i ‘Alt for Egil’ uten egentlig ha fått så mye å gjøre. Har den mannen en fanklubb, melder jeg meg raskt inn.

Musikken er bra og solid. Genrefølelsen for bruk av et sangnummer er ikke like bra. Overgang fra historie til musikk er ofte klønete og lite bevisst. Som musical faller filmen derfor delvis gjennom. Som alltid gir jeg plusspoeng for sang og ønsket om å prøve noe nytt.

Norske film-kritikere har hatt en tendens til å legge på litt for nordmenn. Selvom filmen er bra, bør du, som for ‘Uno‘, trekke fra litt i forhold til det du har lest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: