Ukens amerikanske filmpremierer

‘Forgotten’ ligger an til å gjøre det best i USA over helgen, men kritikerne har gjort sitt beste for å unngå suksess for filmen. En mor i sorg over en død sønn opplever at folk rundt henne plutselig mener at han aldri har eksistert. Et bra premiss for en film, men den er helt avhengig av å ro det hele i land med en troverdig forklaring.

Manohla Dargis i New York Times synes ikke filmen lykkes: «The movie simultaneously tries for cheap thrills, emotional uplift and some nonsense about the eternal mother. The other problem is that the film takes too long to let us know what is going on and why. Like a good striptease, a good thriller reveals its secrets a little at a time because without the buildup, the shivers of anticipation, we may not want to stick around.»

Ukens mest spennende premiere kommer fra Hong Kong og har blitt omtalt før i denne bloggen. Stephanie Zacharek i Salon sier om ‘Infernal Affairs‘ at den er en av de mest ekte amerikanske gangsterfilmene som noen gang er laget. Kritikerne liker det de ser veldig godt.

Selvom Scorsese visstnok skal lage en nyinnspilling, minner filmen mest av alt om Michael Mann. Benytt sjansen på ‘Film fra sør‘ til å få sett hele serien på kino!

Adskillig mer omdiskutert er John Waters siste forsøk på å sjokkere med bad taste, sex og tilkjempet naivitet, ‘Dirty Shame‘. A. O. Scott i New York Times representerer flertallet som synes filmen bare blir masete og pinlig uten nok humor.

Salon synes at det er forfriskende med en exploitation film som så entusiastisk handler om sex. Er det ikke ganske ironisk at ‘Dirty Shame’ har premiere samme uke som genrens gudefar Russ Meyer dør?

Til slutt en liten nerdefilm som allerede har gledet mange i England. ‘Shaun of the Dead‘ er en humoristisk zombie-film med mye ‘stiff upper lip’. The Movie Blog og de fleste andre nettstedene som dreier seg om film skriver entusiastisk om den. Filmen er faktisk bare noen tastetrykk unna, siden den nettopp kom ut på DVD i England.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: