Situasjonen i Irak

Norske medier rapporterer jevnlig fra situajsonen i Irak. Her følger noen tips til dem som vil gå mer i dybden:

  • Siste uke har vært fylt av dårlig nytt for Bush-administrasjonen. Cheney innrømmet for første gang i visepresidentdebatten at det ikke var noen forbindelse mellom Irak og Al-Quaida. Forsvarsminister Donald Rumsfeld gjorde det samme, men påsto etterpå at uttalelsen var misforstått.
  • Lederen for den amerikanske administrasjonen i Irak, Paul Bremer, klaget i et foredrag over for få tropper for å holde orden etter krigen. Neppe populært hos eks-sjefene hans!
  • Avhørene med Saddam Hussein og andre rapporter slår siste spiker i kisten til teorien om at Irak hadde masseødeleggelsevåpen.
  • Historieprofessoren Juan Cole er i ferd med å bli svært innflytelsesrik gjennom bloggen ‘Informed Comment‘. Den kommenterer alle viktige nyhetsmeldinger fra Irak. I tillegg har han et bredt nettverk som bidrar med informasjon som ikke er tilgjengelig andre steder. Juan Cole kommenterer tilbaketoget til troikaen Cheney, Rumsfeld og Bremer, samt de siste rapportene om mangelen på masseødeleggelsesvåpen.
  • Atlantic Monthly for november har en veldig bra artikkel av William Langewiesche om forholdene i ‘Green zone’, området der amerikanerne bodde i Baghdad frem til i sommer. Den er dessverre ikke tilgjengelig på internet. Min yndlingshistorie: A Kurdish friend of mine witnessed an argument between two driver after one of the innumerable smashups, during which one man shouted, «What kind of driving was that?!» and the other shouted back, «This is a democracy now, and I can drive as I please!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: