Snille og slemme hekser

Å være sistemann til å oppdage musicalen ‘Avenue Q‘ var skikkelig nederlag. Syngende muppets med sanger som ‘Everyone’s a little bit racist’, ‘If you were gay’, ‘The internet is for porn’, ‘I’m not wearing underwear today’ og ‘It sucks to be me’ passer perfekt for en generasjon som er vant til South Park. Den gikk til og med bort og vant høyt respekterte Tony priser.

Så la oss se om det er mulig å ta igjen litt av det tapte ved å si at musikken til ‘Wicked‘ er veldig bra. Den vant ikke fullt så gjeve priser som ‘Avenue Q’, men jeg tror den vil bli spilt mer på IPoden min. Noen Tonyer ble drysset også over dette showet, blant annet for spektakulær scenografi og et par av skuespillerne.

Handlingen forteller om vennskapet mellom den onde og gode heksen Dorothy møter i ‘Trollmannen fra Oz’. Akkurat som i ‘Into the woods’ av Stephen Sondheim fortelles en fantastisk historie med atskillig sympati for karakterene som blir sendt utenfor i en spikertønne på slutten av de klassiske eventyrene.

Musikken er melodiøs uten å bli for innsmigrende. De fleste sangene har en klar dramatisk progresjon som gjør mer enn å gjenta et vers og refreng tre ganger. Duetten ‘Defying gravity’ er lagt over på min ‘best of’-playlist. ‘No good deed’, som beskriver øyeblikket der den onde heksen bestemmer seg for å være ond, er sikret plass i min drømme-forestilling med mørke sanger fra musical.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: