Filmer på vei

En god del trailere til nye filmer har samlet seg opp på favorittlisten min i det siste. Nå er det på tide å bli kvitt noen av dem!

  • Filmen jeg ser mest frem til for øyeblikket er ‘Old boy‘, en koreansk thriller som gjorde det skarpt i Cannes. Quentin Tarantino er en stor fan av regissør Chan-Wook Parks hevn-thriller. ‘Joint Security Area’ og ‘Sympathy for mr. Vengeance’ kan anbefales og er å få på DVD i Norge.
  • Bø! Halloween betyr tid for grøssere. Den amerikanske utgaven av ‘Ring 2‘ har ikke kommet lenger enn til teaseren. På kino vil nok store deler av salen ligge en halvmeter over setene etter denne traileren. Klarer filmen å gjenta suksessen med å blande japanske, surrealistiske grøss med amerikansk sans for plot, så har vi en ny suksess på gang.
  • Hvis man først skal lage filmer inspirert av Bollywood er det viktig å ta den helt ut. DVD Times klager på at Gurinder Chadha (‘Bend it liken Beckham’) i ‘Bride and prejudice’ holder for mye igjen, til tross for at traileren ser riktig så lystig ut. ‘Monsoon wedding’ skuffet meg av samme grunn. Og ja, ordspillet på Jane Austen er ikke noen tilfeldighet.
  • George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julie Roberts og resten av den kriminelle gjengen fra ‘Ocean eleven’ blir igjen regissert av Stephen Soderbergh. ‘Ocean twelve‘ handler om et kupp, men Olsen-banden er det ikke.
  • Jeunet lager en ny romantisk film med Audrey Tatou, ‘A very long engagement‘. Det vi ser er visuelt slående, men virker mer seriøst enn ‘Amélie fra Montmartre’. I et år med få Oscar-favoritter har denne franske filmen mulighet til å komme lenger enn til kategorien beste utenlandske.
  • Steven Chow er det nye håpet for morsomme martial arts-filmer. ‘Shaolin soccer’ lovet godt, og hans nye film ‘Kung fu hustle‘ sees frem til med forventning av Hong Kong-fans over hele verden.
  • Til slutt en lenke til ‘Phantom of the opera‘ som tegner til å bli årets store julefilm. Den får premiere akkurat tidsnok til å være med i kappløpet om Oscar-statuettene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: