TV – Nerdekrim

Endelig er Gil Grissom tilbake i nye episoder av ‘CSI: Las Vegas‘. Miami-varianten av showet holder ikke samme kvalitet, så den datt ut av mitt program etter en halv sesong. Karakterene og bruken av teknologi for å fakke forbrytere er ikke i samme klasse.

Gil Grissom utgjør den store forskjellen for meg. Med sin nerdepersonlighet er han som karakter unik på TV og film. Rene fakta og bevis er en besettelse for hovedpersonen.

Kveldens episode var kun middels. Mest interessant var den fordi Grissoms objektivitet brøt sammen i begynnelsen av episoden. Konflikten med politiet etter at CSI mistenkte dem for å stå bak mordet på to serimordere vil forhåpentligvis hjemsøke dem senere.

CSI virker nesten gammelmodig i sin avvisning av de tradisjonelle såpeopera-plottene som gjennomsyrer de fleste serier på TV. På den annen side er den konstante lekingen med hvem vi mistenker ganske moderne.

De beste episodene oppstår når Grissoms metode bryter sammen eller brynes mot situasjoner der vitenskap vanligvis kommer til kort. Fra forrige sesong likte jeg særlig godt episodene på dvergkonvensjon og affæren med SM-madammen.

Nå er jeg spent på hvor raskt TVNorge får ryddet plass til New York-utgaven av CSI som begynte i høst i USA. Med et solid skuespillernavn som Gary Sinise på rollelisten og ganske gode omtaler så langt imøteser jeg den nye serien med spenning.

Tillegg:

Time analyserer hvordan CSI har forandret TV på godt og vondt: «They have taught TV to tell entertaining, simple stories without dumbing them down — and left the networks uninterested in much besides simple stories… Visually, the CSIs are the most beautifully composed series on the networks. «

Tillegg 18.11.2004:

Fan-siten CSI Files har noen artig spoilere om hva som skjer noen måneder inn i framtiden i den fjerde sesongen i Las Vegas. TVNorge viser starten av den tredje sesongen nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: