Faretruende fantom

Phantom of the opera‘ var den første musikalen jeg ble hektet på på egen hånd. ‘Sound of music’ og ‘My fair lady’ hadde alltid gått på platespilleren i barndommen, men det var operafantomet som er skyld i min interesse for sang på film og scene.

Nå begynner faretruende røyksignaler å samle seg i horisonten for filmversjonen. Riktignok tipper David Poland at den går bort og vinner Oscar for beste film. Jeg stoler mer på smerteskriket fra en fan på ‘Ain’t It Cool News‘ enn en insider.

Her er grunnene til mine bange anelser:

  • Filmen regisseres av Joel Schumacher, mannen som gjeldet Batman to gang og drepte en film-serie. Joda, han har laget bra filmer tidligere, men ‘Batman og Robin’ er en tung bør å bære.
  • Filmklippet som er lagt ut på hjemmesidene er bra nok, men stemmen til han som spiller operafantomet er i beste fall middelmådig. Når produsentene ikke har fått med en tradisjonell filmstjerne eller skuespilleren som etablerte rollen, Michael Crawford, må vi i det minste forvente en bra sangstemme.
  • Den første traileren manglet musikalitet og var klippet for å fremkalle eplipsi-anfall. Det påstås at filmen har samme svakhet. Den nye traileren er langt bedre.
  • Mest faretruende er uttalelsen i kritikken over om at operafantomet i større grad er ondt, at det ikke er mulig å føle sympati for han. Det er jo hovepoenget i historien, en romantisk anti-helt vi kan avsky og synes synd på.

Det er farlig å stole på en enkelt kritikk, så det skal bli spennende å se rapportene fra prøvevisninger de neste ukene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: