Blå pasta

Mandag har blitt fast dag til å samles for å se TV-serier på DVD med litt enkel mat til. Kopekassen står i sentrum for arrangementet, ikke skravling og andre sosiale aktiviteter. Middagen skal ikke ta for lang tid å lage.

I dag laget jeg blå pasta. I sentrum for improvisasjonene rundt tittelen står alltid en form for blåmuggost. Denne ingrediensen vekker sterke følelser, både for og i mot. I den rette sammenhengen har til og med sterke skeptikere vært enig i at retten fungerer bra.

Start med å frese litt hakket champignon i olivenolje. Hell deretter over et fløtehus, spe eventuelt på med litt melk for å få mer saus. Jeg tabbet meg ut med litt for mye melk i dag. Improviserte retter skaper alltid overraskelser.

Så smuldrer du litt oster opp i fløten. Hold sausen på så lav varme at den ikke koker over, men med høy nok temperatur til å smelte osten. Vinnerkombinasjonen er en bri (skjær av det tørre laget rundt) og en Danablu. Her er det mulig å variere med andre oster. Smak før sausen saltes og pepres. Blåskimmerost smaker mye på egen hånd.

Bruk pasta etter smak og humør, men fersk kjøttfylt tortellini redder gutta som er nervøse for å bli forvekslet med en vegetarianer. Tomatsalat med finhakket løk og oliven (feta-ost glemte jeg i dag) med dressing av balsamico-eddik og extra virgin olivenolje må til for jentene som insisterer på en salat til alt. Til slutt litt brød.

På kopekassen gikk de siste episodene av ‘Firefly‘. Til neste uke er det sesong 3 av ‘24‘ som skal til pers.

5 kommentarer »

 1. fangirls said

  Kan jeg få bli din venn? *brått sulten*

 2. Andreas said

  Det hørtes ut som en fortreffende kveld. Er «The Office» sett igjennom for lengst eller?

 3. Tor Andre said

  Har du lyst på dessert, Birgit? Prøv mitt forrige forsøk på matspalte på http://www.typiskta.com/2004/07/mat-dronning-maud-pudding.html :o)

  Forrige uke så noen av oss første episode av ‘The Office’ mens vi ventet på resten. Jeg har sett episodene på NRK og synes serien er fantastisk morsom. Merker meg at en del andre synes så synd på personene eller føler at situasjonene er så pinlig at de ikke klarer å le.

 4. fangirls said

  Ah, må si at den hørtes fristende ut, ja – passe søt og «riktig» tilberedt! Tiramisu er forøvrig en av mine favoritter, men jeg har ennå tilgode å forsøke meg på å lage den sjøl. Tar til takke med vakuumpakkede porsjonsbeger i den lokale Meny-butikken, og skeier ut med original vare når anledningen byr seg. Heh, tror faktisk jeg har et bilde av en slik porsjonssak, må se å få publisert det! 😛

 5. Andreas said

  Jeg kjenner meg litt igjen der ja, må jeg si. Det er av og til jeg føler jeg må snu meg bort litt.

  Jeg kan nevne at begge sesongene er til salg på platekompaniet av den nette sum 99,50 pr stk for tiden. Løp og kjøp!

  ..og beklager at jeg dro TV inn i gourmetsnakket – det var ikke meningen 😉

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: