Oslo Filmfestival – Angrende synder

Kevin Bacon har en merkelig status som skuespiller. Noen stor stjerne har han aldri vært. Han listes sjelden opp blant de store i sin generasjon. Og han er ikke spesiell nok til å bli en kultfigur. Forresten, spillet Six degrees of Kevin Bacon gjør kanskje at han må regnes som litt kult.

En titt på listen med filmer han har vært med i avslører en imponerende CV med gode prestasjoner. Kevin Bacon gjorde inntrykk på meg på 80-tallet som opprørsk ungdom i en bibelbygd i lettvekteren ‘Footloose’. Clint Eastwoods solide ‘Mystic River‘ var den forrige filmen jeg så han i.

I ‘Woodsman‘ spiller han en pedofil som har blitt sluppet ut av fengslet etter 12 år. Sånn sett forfølges tema fra ‘Mystic River’. Hovedpersonen jobber hardt for å stenge ute en verden som med få unntak mistror han, samtidig som han kjemper mot sine egne lyster. Rollen er gjort svært kontrollert, noe som gjør øyeblikkene der følelser dukker frem enda sterkere. Prestasjonen i hovedrollen er det beste ved filmen.

Temaet har ikke vært lett å selge inn til amerikanske distributører. Til tross for en pris fra London Filmfestival gjør den neppe noen stor suksess i hjemlandet USA. Den har ikke hatt premiere over dammen enda.

Regissøren prøver å bringe mer film inn et fragmentert manus basert på et teaterstykke, men det hele blir mer som en Ally McBeal-episode uten humoren. Systematisk bygges sympati opp for hovedpersonen, for så å undermineres av øyeblikk hvor realiteten i de pedofile tilbøyelighetene blir satt i grell kontrast til vår medfølelse. Intensjonen om å skape en humanistisk film om en pedofil er et dristig og spennende prosjekt, men ‘The woodsman’ klarer ikke å leve opp til prestasjonen til Kevin Bacon i hovedrollen.

Det var deilig å ikke skrive en så pokkers positiv kritikk! Filmene jeg skriver om på bloggen er først de jeg gidder å betale penger for, og så de jeg har lyst til å si noe om. Da ender bloggen opp med en klar overvekt av positive postinger. Dette er vel det nærmeste jeg har kommet en dårlig omtale siden ‘Wonderful days‘.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: