Kristne menneskerettigheter

Muslimer må respektere menneskerettighetene, uansett kultur og religion. Jon Lilletun fra Kristelig Folkeparti er fremme med pekefingeren i sin kommentar i Aftenposten til leder for Islamsk Råd Zahid Mukhtar:

«Nokre felles verdiar må ligge til grunn. FNs menneskerettar er eit sett med slike felles køyrereglar.»

Hvis regjeringen skal ta konsekvensen av Lilletuns krav, burde man si ja til fullt fritak i KRL-faget. FNs menneskeretteighetskomité har sagt at dagens ‘Kristendomsfag med religions- og livsynsorientering’ er et brudd på paragraf 18 i konvensjonen.

En dønn kristen fyr som har en Signert-spalte i Aftenposten med jevne mellomrom (hva pokker heter han? Jeg har prøvd å komme på navnet i en time nå!) brukte for noen uker siden FNs barnerettigheter for å argumentere mot homofil adopsjon. Noen dager senere måtte han dementere sitatene som skulle vise at FN var mot dette, uten å skifte mening om saken.

Kristne vil gjerne bruke menneskerettighetene som autoritet. Så ivrige er de at de gjerne redigerer dem og feilsiterer for å få støtte for sine personlige meninger og fordommer. Hva tilsier at de ikke gjør det samme med Gud og Bibelen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: