Filmer jeg gleder meg til

Det var hundrevis av artikler å lese denne helgen på filmbloggene jeg følger med på. De to foregående helgene ble brukt til filmseeing istedenfor å lese om dem på internet. På disse ukene samlet det seg opp noen interessante nyheter og trailere:

  • Shakespeare har ikke svingt seg på lerretet på en stund, men nå gjør han et comeback. ‘The merchant of Venice‘ har et stjernelag som inkluderer Al Pacino som Shylock, samt Jeremy Irons og Joseph Fiennes i andre hovedroller. Signalene så langt tyder på en solid produksjon.
  • Langt mindre seriøs er ‘Hong Kong hustle’, som jeg har nevnt før på bloggen. Regissøren og skuespilleren bak den fantastisk morsomme ‘Shaolin soccer’ slår til igjen. I den nye traileren får vi se langt mer av filmen enn det som har vært vist tidligere.
  • For å fortsette med de useriøse action-filmene, så anbefaler jeg klippet fra den franske filmen ‘Banlieue 13‘. Den har også vært diskutert tidligere på Typisk Tor Andre. ‘Voir l’extrait no 1’ viser hvordan ‘Ong Bak‘ er i ferd med å sette en ny standard for stunts.
  • National treasure‘ har fått juling av kritikerne, men gjort det ganske bra etter premieren. Min teori er at en ‘Da Vinci-koden’-effekt har gjort seg gjeldende. Nicholas Cage jakt på en skatt Frimurerne har gjemt i Washington D.C. ligner svært på Dan Browns suksess-thriller.
  • Angelina Jolie og Brad Pitt spiller et ektepar som er så hemmelige leiemordere at de ikke vet hva ektefellen holder på med. Filmen heter ‘Mr and mrs Smith’. Det blir for fristende å si at traileren ser ut som en blanding av ‘True lies’ og ‘War of the roses’. Regissøren er Doug Liman, som visstnok har kranglet like mye under denne filmen som under ‘The Bourne identity’. Resultatet virker imidlertid lovende.
  • Traileren til ‘Aviator‘ gir meg assosiasjoner til ‘Catch me if you can’. Jeg holdt meg unna på kino på grunn av en overbevisning om at det var en dårlig, glatt Hollywood-film. På DVD oppdaget jeg at det var en bra, glatt Hollywood-film. En tidlig omtale på Ain’t It Cool News gjør at filmen blir dyttet flere hakk opp på min prioriteringsliste.
  • Mange har klaget over at Elektra-traileren virker billig. Kombinasjonen Jennifer Garner og noe som ser ut som bra action gjør likevel at min nysjerrighet vekkes.
  • Hotel Rwanda‘ er film for de med sterke nerver. Midt oppe i massakrene på begynnelsen av 90-tallet prøver en hotelleier å redde så mange han kan. Vesten ser en annen vei, mens FN-styrker i landet får forbud mot å gripe inn. Jeg leste nettopp en veldig bra artikkel i New York Review of Books (dessverre ikke tilgjengelig på nettet) om lederen for fredsstyrken, general Roméo Dallaire. Lurer på om det er han Nick Nolte spiller i filmen.
  • Til slutt, sjekk innom Kong Is King, de offisielle sidene til Peter Jacksons nyinnspilling av klassikeren. Premieren er et år unna, men de har allered lagt ut nok dokumentasjon fra filmen til å fylle opp en DVD-plater. Newsweek har en artikkel som gir en grei oversikt over arbeidet med filmen så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: