Patent på hentesveis

I Amerika er det en fyr som har patent på følgende innovasjon: «A method of styling hair to cover partial baldness using only the hair on a person’s head.» Alt kan slås opp og leses i detalj med illustrasjoner i databasen til USAs patentkontor.

Jeg var overbevist om at dette måtte være en spøk, men etter å ha undersøkt grundig tyder alt på at patentet er reelt.

Alle som har handlet på Amazon.com har sikkert sett muligheten for å registrere seg og å kjøpe en bok ved 1 klikk eller 1-Click ordering. Metoden for å ta i mot bestillinger er faktisk et patent. Med dette i bakhodet blir ikke hentesveisen fullt så utrolig.

For et par år siden brukte Amazon dette for å stoppe Barnes & Nobles fra å kunne gjøre det samme i sin Express Lane. Resultatet var at den konkurrerende netthandleren måtte bruke et mer tungvint system som krevde to klikk.

Salon fortalte i går om det konkursrammede Commerce One Inc. De jobbet med systemer for økonomiske transaksjoner på nettet. Patentene ble solgt for 15,5 millioner dollar, 4 ganger så mye som resten av innboet var verdt, til et firma som ikke jobbet innen samme bransje. Teorien er at de nye eierne vil bruket kjøpet til å sette i gang rettsaker og få i stand forlik med bedrifter som jobber med lignende teknologi.

Systemet for copyright og patenter beskytter ikke lenger kreative mennesker. Isteden hindrer det idé-utviklingen i samfunnet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: