Film – RomZomCom

Humor og zombier gir ekle assosiasjoner til ‘Scary Movie’ og andre slappe parodier de siste årene. Nøyaktig gjenskapte scener fra andre filmer og prompevitser er ikke nok for å få meg til å le.

Omtaler av ‘Shaun of the dead‘ på internett har vært veldig positive. Og med god grunn.

En vellykket blanding av genre er filmens største seier. De kaller seg en RomZomCom, en utvidelse av den veletablerte forkortelsen for romantisk komedie.

Filmen er morsom, både gjennom gode replikker, slapstick og parodier på genren. Utrolig nok klarer den likevel å gjøre zombiene skumle og la hvert enkelt dødsfall telle. Som gutta bak sier i kommentarsporene til en scene: Her barberte vi bort et par vitser for å ikke virke for ‘flippant’. Å bruke humor nennsomt tjener filmen.

De fornekter seg heller ikke litt skikkelig splatter i grenselandet mellom grøsser og komedie. I treffsikker samfunnskritikk ligger den nærmere den klassiske ‘Dawn of the dead’ enn nyinnspillingen fra i år.

Den romantiske komedien er langt fra så sentral som RomZomCom overskriften skulle tyde på. La oss slå fast at ‘Shaun of the dead’ er lagd av nerdegutter for nerdegutter. Selvom heltens liv går gjennom en krise i kjærlighetslivet, så ofrer han ikke Playstation og øl på puben for et seriøst liv med dama på slutten av filmen. Det ville være langt mer usannsynlig enn en invasjon av zombier.

Det er en skam at filmen ikke har blitt satt opp på kino i Norge, men blir sendt rett på DVD. Mange av årets beste opplevelser har det kun vært mulig å se i stua, i beste fall på festival. ‘Shaun of the dead’ kommer opp på A-listen min over årets beste filmer.

1 kommentar »

  1. Anonymous said

    Så tilfeldigvis denne filmen en gang en kamerat satte seg for å se den og jeg bare var i rommet. Tenkte jeg skulle gå når jeg hørte tittelen, men jeg hadde ingen ting bedre å ta meg til, så jeg ble mer eller mindre ufrivillig sittende. Men etter hvert som filmen gikk sin gang over TV-skjermen fikk jeg faktisk lyst til å bli sittende. Den var jo fantastisk morsom!! Og jeg går for å være en person som er ikke er så glad i verken, romantiske komedier, zombier eller splatte-blod-og-gørr! Anbefales!!!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: